Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Yrkesutbildningen ledde direkt till jobb

Nu är det hög tid att söka till yrkesutbildningarna på Sotenäs symbioscentrum. Det har visat sig vara en bra väg till ett jobb.

På fredag går Andreas Hellberg ut från försäljning- och serviceprogrammet, ett ettårigt lärlingsprogram på Sotenäs Symbioscentrum.
Redan under juni börjar han ett vikariat på Systembolaget där han praktiserade under utbildningen.

På fredag går också ansökningstiden till höstens terminsstart av yrkesprogrammen ut. Det finns alltså fortfarande chans att gå en utbildning, på hemmaplan, som nästan garanterat leder till arbete.

Yrkesutbildningarna på Symbioscentrum leder nämligen i väldigt hög grad till jobb. Det är framförallt den stora andelen (75%) praktik som gör det.

Andreas Hellberg förlorade sin ena arm i en arbetsplatsolycka för många år sedan och för honom har praktiken varit helt avgörande för att få ett nytt jobb efter att det gamla lades ner.
”Jag har fått många nej tidigare när jag sökt jobb, men nu när jag fått chansen att visa att jag fungerar trots att jag bara har en arm så låter det annorlunda”, säger han. Han pratar redan nu med arbetsgivaren om en möjlig förlängning när sommaren är slut.

På Sotenäs symbioscentum finns ettåriga yrkesutbildningar inom vitt skilda områden. Gemensamt är dock att de alla ger praktisk arbetslivserfarenhet.

”Det är praktiken som ger jobb” säger Dick Brahm som är lärare på flera av yrkesutbildningarna på Symbioscentrum. ”Det är A och O, speciellt för dem som inte har så mycket arbetslivserfarenhet sedan tidigare.”


Ansök till en yrkesutbildning här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Yrkesutbildningar på Sotenäs Symbioscentrum:


Bar och servering Länk till annan webbplats.

Ekonomi-/löneassistent Länk till annan webbplats.

Kockutbildning Länk till annan webbplats.

Livsmedelsarbetare Länk till annan webbplats.

Lärling Försäljning- och Serviceprogrammet 1 år Länk till annan webbplats.

Lärling Måleri Länk till annan webbplats.

Lärling Träarbetare Länk till annan webbplats.

Vård & omsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakt:

Åsa Karlsson, studie- och yrkesvägsledare

0523-66 45 75
syv.symbioscentrum@sotenas.se


Dela detta innehåll