Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäs kommun har en egen doktorand

En ljushårig kvinna sitter leende vid en dator.

Visste du att Sotenäs kommun har fått en egen doktorand? Sedan den 1 januari i år är Emma Ek, utvecklare vid Symbioscentrum, även industridoktorand vid Sotenäs Symbioscentrum och Århus Universitet!

”Min tjänst finansieras av projektbidrag från bland annat EU:s regionala utvecklingsfond” berättar hon.

Emma är utbildad civilingenjör i energi, miljö och management och skrev sin masteruppsats vid Sotenäs Symbioscentrum, som handlade om just symbiosutveckling och olika aktörers roller.

 

Att få tillbringa de närmaste tre åren med att vara doktorand ser hon fram emot:

”Det ska bli jättekul och spännande! Jag ser också stora fördelar för Sotenäs kommun med att ha en egen doktorand. Kommunen får en tydlig väg in i den akademiska världen och får möjlighet att synas i de sammanhangen. Dessutom får ju kommunen tillgång till mer expertis vilket naturligtvis är väldigt värdefullt” säger hon.

 

Hennes avhandling har arbetsnamnet ”Green Business Model Innovation in Symbiosis Business Value Networks”.

”Jag kommer att forska på symbiosutveckling inom affärsmodellssammanhang och hur framtidens trådlösa teknologi kan stödja och underlätta utvecklingen och även det operativa."

 

Peter Lindgren, forskare vid Århus Universitet, och Emmas handledare, är mycket glad över att universitetet kunnat knyta Emma till sig:

”Hon har en verkligen spännande profil som vi gärna vill ha i vår forskningsgrupp och vi har höga förväntningar på hennes arbete. Vi arbetar med en parallell verksamhet till Sotenäs Symbioscentrum i Danmark, som vi har varit med och etablerat. Vi hoppas Emma ska kunna studera de här två casen och komma fram till en modell för hur detta ska kunna utvecklas” säger han.

 

Vi önskar Emma stort lycka till med sin avhandling!

 

För mer information kontakta:

Emma, Ek, utvecklare Sotenäs Symbioscentrum och doktorand

Telefon: 0790-61 07 43

Mejl: emma.ek@sotenas.se

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65