Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Öckeröborgen köper Swedeship Marine

Fem män står framför en röd och gul båt som det står Sjöräddningen på.

Sotenäs kommun hälsar Öckeröborgen varmt välkommen till Sotenäs!

Öckeröborgen (Ö-Borgen) har den 13 april 2022 förvärvat samtliga aktier i Swede Ship- koncernen, som bland annat är baserat i Hunnebostrand.


”Ambitionen med förvärvet är att bevara och utveckla nybyggnation av fartyg i Sverige och vi kommer göra allt vi förmår för att stabilisera och öka möjligheteten att bygga och leverera nya fartyg. Vår ambition är att utveckla verksamheten ” säger Örjan Backman, ägare av Öckeröborgen.


Öckeröborgen AB är ett familjeägt marint moderbolag med verksamhet i Norden, där bland annat flera svenska service- och reparationsvarv ingår. Man har cirka 400 anställda. Swede Ship koncernen består av en bolagsgrupp som har en lång tradition inom skeppsbyggnad och har cirka 100 anställda.


Båda verksamheterna har en 100 årig historia av varvsverksamhet.


”När vi fick frågan om förvärv så var det självklart intressant då Swede Ship koncernen har en lång och gedigen bakgrund inom nybyggnation av fartyg. Tillsammans med vår egen erfarenhet så är vi övertygade om att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för framtiden och inte minst att vi känner ett stort förtroende för platschefen Christian Oscarsson” säger Örjan Backman.


Han och den övriga företagsledningen vill gemensamt rikta ett stort tack till alla som varit delaktiga i att affären blivit möjlig.

”Vi fick ett oerhört gott bemötande av kommunen och det var en av anledningarna till att vi kände att vi ville satsa på affären” säger Örjan Backman.


Bolag som ingår i förvärvet är: Swede Ship Marine AB, Swede Ship Composite AB, Swede Ship Yachtservice AB och Swede Ship Sublift AB.


På bilden syns: Christian Oscarsson, platschef, Örjan Backman, ägare Öckeröborgen, Hans Krondahl, styrelseledamot Öckeröborgen, Patrik Davidsson, ägarrepresentant Öckeröborgen, Bo Axelsson, vd Swedeship Marine.

Dela detta innehåll