Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Hjälp att få vid våld i nära relation

Den senaste tiden har stort fokus riktats mot samhällsproblemet våld i nära relationer. Sotenäs kommun har arbetat aktivt med detta under flera år.

Under 2017 erbjöds all personal inom omsorgsförvaltningen en utbildning i hur man upptäcker våld i nära relation och hur man kan arbeta för att stoppa det. Samma år genomgick kommunens alla chefer och skyddsombud denna utbildning.
Sotenäs kommun har även riktlinjer för personal och chefer utlagda på intranätet om hur man ska agera vid misstanke eller upptäckt av våld i nära relation hos någon medarbetare.
Även Sotenäsbostäder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har fokuserat på problemet och deltar i Huskurage. Huskurage är en ideell förening med mål att förebygga och förhindra våld i nära relation genom att ge grannar verktyg att agera. Det är en policy som uppmanar grannar att visa omtanke och omsorg vid oro för att någon far illa.
Du som lever i en relation som är destruktiv och våldsam, oavsett om du är kvinna eller man, det finns hjälp att få. Du är inte ensam.
Läs mer här

Dela detta innehåll