Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Dans

Barn som dansar i idrottshall.

Dansuppvisning

Från 5 år-   11 stycken måndagar 5 grupper från kl.16.00-  Kungshamnsskolans gymnastiksal. Kursstart 2 sept 2019. Automatisk återanmälan på vårterminen. Nyanmälan se Regler. All dansundervisning är kostnadsfri via Sotenäs kulturskola är kostnadsfri.

Dans med Danspoolen (5-6 år) kl.16.00-16.30

På danslektionerna får eleverna pröva olika rytmer, takter och skapa rörelser. Under kursens gång strävar vi efter att utveckla motoriska färdigheter och med lekfullhet utveckla elevernas kreativitet och uttryck. Vi arbetar med grundläggande steg, dans och danslekar

Dans med Danspoolen (7-8 år) kl.16.30-17.15

Vi arbetar med grundläggande steg och dansövningar, där kropp, tanke och känsla tränas tillsammans med musik. Eleverna får vidare utveckla sitt egna rörelsespråk och skapa individuellt, men även tillsammans i grupp genom samarbetes övningar. Vi fokuserar på att stärka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan, kreativiteten och uttrycket.

Dans med Danspoolen (9-10 år) kl.17.15-18.00

På danslektionerna får eleverna träna upp styrka, smidighet och bli mer medvetna om centrum i kroppen. Att våga uttrycka olika känslor, träna upp koordination och bemästra olika energier. Från den moderna dansen tar vi med kreativiteten, skapandet, dansteknik och den sceniska närvaron. Från Street och Jazzen tränas olika dynamiska flöden, pulser och uttryck.

Dans med Danspoolen (11-12 år) kl.18.15-19.00

Se ovan.

Dans med Danspoolen (13-15 år) kl.19.00-20.00

Vi dansar olika dansstilar såsom, MTV, Modern, och Street Vi tränar för att stärka kroppen och öka flexibiliteten genom dansteknik och övningar av olika musik stycken och rytmer. . Att våga uttrycka olika känslor, träna upp koordination och bemästra olika energier. Från den Moderna dansen tar vi med kreativiteten, skapandet, dansteknik och den sceniska närvaron. Från Street och Jazzen tränas olika dynamiska flöden, pulser och uttryck.

"Dansundervisningen strävar efter att varje individ får möjlighet att utvecklas utifrån sin egen förmåga, och är samtidigt en del av den stora gruppens utveckling. Under terminen planerar vi in elevföreställningar. Välkommen till en termin fylld med dans!"


Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll