Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Låna strömmande film

Fyll i en bildbeskrivningstext

Sotenäs bibliotek är live med Viddla – det nya sättet att låna film från biblioteket! Via viddla.se kan du enkelt strömma film till önskad enhet. Innehållet i Viddla är ett kvalitetsurval både i djup och bredd – anpassat just för bibliotekens låntagare. För att använda Viddla behövs ett aktivt lånekort i Sotenäs kommunbibliotek.


Noga utvalt innehåll

Själva tjänsten fungerar ungefär som med e-böcker, men istället så lånar man film. Innehållet i Viddlas filmutbud är noga utvalt för låntagarna, och till exempel så erbjuder sökfunktionen i kombination med det rika redaktionella innehållet möjligheter att söka fram saker som alla #torsdagspremiärer eller en artikel om valveckan. Dessutom har sökfunktionen anpassats för att en användare på bästa sätt ska kunna leta fram den film som önskas, till exempel genom att söka på produktionsår eller olika genrer. På så sätt kan låntagarna lätt följa den växande filmkatalogen. Flera stora rättighetshavare levererar idag in film i Viddla. Som exempel kan SF, Scanbox, Folkets Bio, TriArt och Sandrew nämnas.


Inte en vanlig strömningstjänst

Viddla är mer än en vanlig strömningstjänst. I Viddla kan man till exempel hitta inspirerande teman och fakta om de olika filmerna. Viddla har också en egen filmrecensent i Orvar Säfström, som ungefär en gång i månaden presenterar sina Viddlafavoriter.


Ett mål med Viddla utöver att på biblioteket möta digitaliseringen, är att tilltala en större grupp låntagare, och hjälpa dem att hitta in i bibliotekens fantastiska värld.


Om Viddla

För att kunna låna en film via Viddla krävs det att man har ett aktivt lånekort på ett anslutet bibliotek, en pinkod och en internetuppkoppling samt befinner sig inom Sveriges gränser.


Låntagarna har 48 timmar på sig att se filmen, och kan streama den direkt till önskad enhet.


WOW - filmdags! Poppa popcorn och gå till viddla.se så sätter vi igång! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Sotenäs kommunbibliotek

Kungshamns bibliotek

Hallindenvägen 2 B
456 34 Kungshamn

biblioteket@sotenas.se

0523 - 66 46 54


Hunnebostrands bibliotek
Kulturhuset Hav & Land

0523 - 66 46 55

Sociala medier

Logotyp för Facebook
Logotyp för Instagram
Logotyp SnapChat