Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Händer på biblioteket

Skärmdump av bibliotekets hemsida.

Ny webbplats och nytt datasystem för biblioteken

I april är det premiär för bibliotekets nya datasystem Quria, ett helt nytt molnbaserat system speciellt framtaget för bibliotek. Samtidigt lanseras en ny webbplats där allt för bibliotekets användare finns samlat på ett och samma ställe: evenemang, kontak och öppettider, Mina sidor med lån och reservationer, boktips och mycket mer!

 

För alla som använder biblioteken kommer detta att resultera i en tydligare, mer användarvänlig och färgsprakande sida, full med tips och aktiviteter. Även för personalen blir det förbättringar, då det nya systemet är mer användarvänligt och flexibelt.

 

Webbplatsen kommer att vara gemensam för biblioteken i Tanum, Sotenäs, Strömstad och Munkedal och får det vackert klingande namnet Biblioteken i Ranrike. Samarbetet med gemensamt biblioteksdatasystem och lånekort har funnits sedan 1995, och är därmed ett av de äldsta bibliotekssamarbetena i landet, men det är först nu som biblioteken får en fullt utrustad webbplats där bibliotekskatalog och all information finns samlad på en och samma sida. Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga upp struktur och innehåll på den nya webbplatsen. Detta varvas med interna utbildningar och migrering av all data från det gamla till det nya bibliotekssystemet.

 

För att övergången ska bli så smidig som möjligt kommer biblioteken att hålla stängt hela vecka 16, den 19-23 april. I början av veckan kommer systemet att ligga nere en kortare tid då själva slutmigreringen av data äger rum. Det kommer då inte att gå att använda bibliotekens tjänster och mer information om detta kommer längre fram. Det blir också utbildning för all personal och allt ska komma på plats med hjälp av kommunens IT-personal samt projektledare och tekniker från systemleverantören Axiell.

 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta ditt bibliotek och håll dig uppdaterad via våra sociala medier.

 

Facebook: https://www.facebook.com/sotenasbiblioteken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: https://www.instagram.com/sotenasbiblioteken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Läs mer: https://www.axiell.com/se/blogg/norra-bohuslans-biblioteksforbund-nbbf-valjer-quria-for-ett-smidigt-samarbete-over-kommungranserna/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Sotenäs kommunbibliotek

Kungshamns bibliotek

Hallindenvägen 2 B
456 34 Kungshamn

biblioteket@sotenas.se

0523 - 66 46 54


Hunnebostrands bibliotek
Kulturhuset Hav & Land

0523 - 66 46 55

Sociala medier

Logotyp för Facebook
Logotyp för Instagram
Logotyp SnapChat