Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Laddstolpar i Sotenäs

Fyll i en bildbeskrivningstext

I takt med att antalet laddbara bilar ökar i Sotenäs, ökar också efterfrågan på laddningsmöjligheter. Därför satsar Sotenäs kommun nu på att etablera laddstolpar för publik laddning. Det handlar både om snabb- och normalladdning. Laddarna sätts upp och sköts av privata aktörer i samarbete med Sotenäs kommun.

 

I dagsläget är betalningssystemen olika vid olika laddplatser. För den som vill ladda bilen kommer man ibland att betala i två system, dels för själva parkeringen och dels för laddning av bilen.

 

Vill du sätta upp laddare i Sotenäs?

 

Sotenäs kommun öppnar för etablering av laddstolpar. Kartan, i högerspalten här bredvid, visar platser som vi tycker är särskilt lämpliga. Platserna har valts med avseende på bland annat skötsel, framkomlighet och långsiktighet.

 

Som privat aktör kan du anmäla intresse för att sätta upp ladd-stolpar på kommunens mark. Den som ansöker om att få sätta upp laddstolpe står för installation, drift och underhåll av laddarna. Laddare som placeras på gatumark måste vara tillgängliga för alla att använda.

 

I högerspalten här intill kan du se innehållet i det nyttjanderättsavtal som kommunen tecknar med dig som aktör, samt anvisningar för utformning av laddarna.

 

Intresseanmälan ska innehålla namn på önskade platser och vidare ska du ange vilken typ av laddare som du avser ställa upp. Normalladdare ska kunna betjäna minst två bilar samtidigt.

 

E-posta ifylld intresseanmälan till martin.andersson@sotenas.se

 

Detta händer efter intresseanmälan

 

  • Efter att intresseanmälan har behandlats och godkänts är intresseanmälan giltig i sex månader. Om inget arbete påbörjats på vald plats släpps platsen/platserna fria för andra aktörer.
  • Om flera anmäler intresse för samma plats och det inte finns möjlighet att ha två aktörer bredvid varandra gäller tiden för inskickad intresseanmälan som prioriteringsordning.

 

 

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll

Martin Andersson

Projektledare bygg & anläggning

 

martin.andersson@sotenas.se

0523 - 66 45 07

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial