Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Wikipediagrupp i Sotenäs

Vill du vara med från början och lära dig mer om hur Wikipedia fungerar och kanske själv skriva eller redigera artiklar? Då ska du komma till Kungshamns bibliotek den 20 september!

Då kommer nämligen Sofie Jansson, ledamot i styrelsen för Wikimedia Sverige, och håller en föreläsning om grunderna i Wikipedia. Om du tar med dig din egen bärbara dator så kan du själv prova på att redigera på plats. Skaffa gärna ett konto på Wikipedia innan träffen (https://sv.wikipedia.org/wiki/Special:Inloggning/create Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.).

 

Vi tror att det finns särskilt goda förutsättningar att bilda en Wikipedia-grupp som arbetar med traktens bygdehistoria eftersom vi har så många aktiva föreningar inom området i vår kommun. Men det kanske finns helt andra ämnen som du vill hjälpa till att sprida kunskap kring? Kanske om konst, Evert Taube eller bohusgranit? Kom och låt dig inspireras!

 

Sofie Jansson har varit aktiv som volontär på Wikipedia sedan 2013, tillsammans med Lennart Guldbrandsson startat projektet Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia (2014), ordnat Wikipedialäger de tre senaste somrarna och utöver det gjort föreläsnings-/workshops-/fortbildningsuppdrag om hur man använder Wikipedia (oftast på folkhögskola, ibland för studenter, ibland för lärare). Hon är även utbildad, och arbetar som, skrivpedagog.

 

Tid: 20 sep, kl 18.00

Plats: Kungshamns bibliotek

Begränsat antal platser, föranmälan till: carl.forsberg@sotenas.se

Fritt inträde, vi bjuder på fika

Dela detta innehåll

Sotenäs kommunbibliotek

Kungshamns bibliotek

Hallindenvägen 2 B
456 34 Kungshamn

biblioteket@sotenas.se

0523 - 66 46 54


Hunnebostrands bibliotek
Kulturhuset Hav & Land

0523 - 66 46 55

Sociala medier

Logotyp för Facebook
Logotyp för Instagram
Logotyp SnapChat