Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Vi söker familjehem åt ensamkommande från Ukraina

En flickas händer bildar ett hjärta, i bakgrunden syns Ukrainas flagga.

Sotenäs kommun söker familjer som kan ta emot ensamkommande barn från Ukraina.

Det kommer troligtvis finnas behov av hem i Sotenäs kommun, för barn och ungdomar utan föräldrar som kommer från kriget i Ukraina. Är ni en familj som har möjlighet och önskan att hjälpa till med detta?

 

Sveriges kommuner har ansvar för barn som kommer till Sverige utan vuxna eller anhöriga. Många av dem som nu flyr från Ukraina är barn och en del av dem kommer ensamma till Sverige, utan en anhörig vuxen. Ett familjehem är en helt vanlig familj, men lite extra stabil och eftersom alla barn och ungdomar är olika så ser varje familjehem olika ut.

 

Ni kan vara en eller två vuxna, från olika kulturer och sammanhang. Antingen bor ni i villa eller i lägenhet, på landet eller i tätorten. Det kanske finns barn i din familj sedan tidigare, dina egna, din partners eller både och. Eller så finns det inga barn alls eller kanske utflugna barn.

 

Det är viktigt att alla i familjen är överens om att ni ska öppna era hjärtan för en till person. Barnet som kommer till er behöver både uppmärksamhet, tid och kärlek och det påverkar hela familjen. Barnet kommer också behöva få ett eget rum hemma hos er, där den kan känna sig trygg och får göra till sitt.

 

Om du vill veta mer om att bli familjehem och kan bidra genom att öppna upp ditt hem och skapa en trygg plats för ett eller flera ensamkommande barn kontakta oss på Individ- och familjeomsorgen i Sotenäs kommun!

 

Mejla:

 

charlotte.westerhult@sotenas.se

camilla.fred@sotenas.se

 

Dela detta innehåll