Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Vi ökar i näringslivsranking

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

I år har Sotenäs kommun haft en mycket glädjande förbättring av sin ranking och klättrar 24 placeringar från föregående år upp till plats 236.

Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Bäst näringslivsklimat är det i Solna, som i år har blivit utsedd till Sveriges bästa företagskommun, för tionde året i rad.

En kommuns rankingplacering beror på företagens svar från en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv skickar ut under våren och statistik från SCB (Statistiska centralbyrån) och UC AB (Upplysningscentralen). 31 000 företagare och 7 000 kommunpolitiker runt om i hela Sverige har tyckt till om företagsklimatet i 2017-års undersökning.

Sotenäs kommuns näringslivsutvecklare Tomas Larsson ser med tillförsikt på ökningen för Sotenäs kommuns del:

”Det är jättekul att vi klättrar i Svenskt Näringslivs ranking för det visar att företagarna uppskattar vårt arbete. Vi kommer nu att arbeta vidare för att skapa ett ännu bättre företagsklimat i Sotenäs. Det är inget som vare sig kommunen eller ett enskilt företag kan göra på egen hand, utan det är något vi måste skapa tillsammans. Vi har sett en tydlig, uppåtgående trend de senaste två åren, men vi har långt kvar att gå innan vi är helt nöjda” säger han.

Vårt kommunalråd Mats Abrahamsson (M) gläds också åt förbättringen:

”Ja, jag tycker det är glädjande att det strukturerade och målinriktade arbetet som vi ägnat oss åt, har gett resultat. Nu kommer vi att jobba vidare med de här frågorna. Vi är glada över årets resultat, men vi är inte nöjda än” säger han.

Här kan du läsa om rankingen: http://www.foretagsklimat.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information kontakta Tomas Larsson, näringslivsutvecklare:

tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65