Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Viktigt meddelande angående smittspridningen i Sotenäs kommun

Smittoläget är mycket högt i Sotenäs kommun sedan flera veckor tillbaka.

Under vecka 18 rapporterades 55 nya smittfall i Sotenäs kommun. Det kan jämföras med 54 smittade veckan innan.


Sotenäs kommun har nu haft möte med smittskydd Västra Götaland och biträdande smittskyddsläkaren Eva Lindhusen Lindhé är oroad över situationen i kommunen:

”Det är en hög smittspridning i alla åldrar upp till 59 år i Sotenäs kommun. Detta är oroande eftersom det ännu bara är vår och det innebär att de många besökare som kommer till Sotenäs kommun kan få en ovälkommen present med sig hem och öka smittspridningen” säger hon.


Smittspridningen i Sotenäs kommun har främst skett på arbetsplatser och i skolan, har smittskydd kunnat se.

Eva Lindhusen Lindhé uppmanar nu ALLA invånare och besökare att fortsätta ta sitt ansvar för att förhindra att bli smittade:

”Man ska inte trängas. Även om man är vaccinerad ska man umgås i sin bubbla, även om den bubblan kan vara lite större än tidigare. Den som är vaccinerad kan också bli sjuk” säger hon.


Eva Lindhusen Lindhé uppmanar alla i Sotenäs kommun att undvika platser med mycket trängsel.

”Man behöver inte besöka Smögenbryggan när det är som mest trängsel, det finns många andra vackra platser i kommunen där det inte är trängsel” säger hon.


Hon riktar slutligen också en skarp uppmaning till alla i Sotenäs kommun att ta sitt ansvar för att förhindra fortsatt smittspridning:

”Vi måste skärpa oss NU. Detta är inte över än”.


Vill du ha tips på trängselfria besöksmål och aktiviteter i Sotenäs kommun? Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65