Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Västra Götalandsregionen stödjer landbaserat storskaligt vattenbruk

Västra Götalandsregionen har beslutat om drygt 4,7 miljoner kronor i stöd till Sotenäs kommun för att möjliggöra etablering av storskaligt landbaserat vattenbruk.

Den motiveras av flera effekter som kan uppnås genom projektet. Till exempel förutspås satsningen få en stor positiv effekt på arbetsmarknaden.


Satsningen gör det möjligt för unga människor att leva och bo kvar i Sotenäs och leda till en kraftigt förbättrad arbetsmarknad i såväl Sotenäs som övriga Bohuskusten. Det har saknats större arbetsplatser som ger året-runt jobb med tillväxtpotential. Västra Götalandsregionens roll är att stötta kommunen i arbetet och att bidra till den fungerande och smidiga samverkan mellan myndigheter som krävs för att etableringen ska bli framgångsrik. Men satsningen är också ett bidrag till en hållbar livsmedelsförsörjning. 

- Ökad odling av fisk är viktigt för framtidens matförsörjning och vi tror att det här är ett angeläget steg för att klara ökade volymer av hållbar fiskodling, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden.


Läs hela pressmeddelandet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För mer information kontakta:

Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen, 070-867 16 21


Mats Abrahamsson (M), ordförande kommunstyrelsen i Sotenäs, 070-213 95 74


Anders Carlberg, FOUU-chef, Västra Götalandsregionen, 

070-882 15 41


Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65