Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Vann brandkårstävling

Hunnebostrands brandmän har vunnit brandkårstävling för andra året i rad.

Under helgen deltog Sotenäs räddningstjänst i en brandkårstävling i Göteborg, med ett lag från Kungshamn och ett lag från Hunnebostrand.
Brandkårstävlingen ägde rum mitt på Avenyn med både mycket publik och media på plats. Tio lag från Strömstad ända ner till Göteborg deltog.
Tävlingen gick ut på att utföra olika moment både snabbast och säkrast. Och det lyckades verkligen laget från Hunnebostrand med.
"Ett moment handlade om att man skulle rädda en skadad person i en arbetsplatsolycka, en person som låg i en container. Vi utförde momentet på sex minuter och det lag som var näst bäst utförde det på 16 minuter" berättar en av deltagarna i laget, Morten Thorsen.
Efter vinsten, firades brandmännen med både bankett och pubrunda.
Det vinnande laget från Hunnebostrand bestod av Morten Thorsen, Kasper Frisk, Philip Nicander, Stefan Waldenström, och Mikael Lundkvist (inlånad från Mölnlycke räddningstjänst).
"Vi är jättestolta över alla våra brandmän som deltog i tävlingen, men en extra guldstjärna vill jag ge till brandmännen från Hunnebostrand som vann tävlingen- och för andra året i rad!. Det visar verkligen att Sotenäs räddningstjänst har brandmän av toppklass" säger kommunalrådet Mats Abrahamsson.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65