Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Vaccination av omsorgsmedarbetare inledd

Idag påbörjades vaccineringen av omsorgsmedarbetarna i Sotenäs kommun!

Vaccineringen ägde rum i Idrottshallen i Kungshamn under fredagen och cirka 275 doser planerades att delas ut. Dos nummer två kommer att genomföras i mitten av mars. Nästa vecka kommer också dos två att delas ut till dem som har hemsjukvård och ännu inte hunnit få den.

 

Birgitta Cederberg (bilden) är vaccinationssamordnare i kommunen och hon tyckte att vaccineringen av medarbetarna löpte på bra:

"Vi har haft internetstrul under dagen och det har nog varit lite kallt för medarbetarna att stå utanför hallen och vänta på sin tur, men annars har det fungerat som det ska. Det känns jättebra att vi har kommit igång!" sade hon.

 

Även om medarbetarna inom omsorgen inom kort alltså är fullvaccinerade mot covid-19, kommer omsorgsförvaltningen att fortsätta följa restriktionerna och använda skyddsutrustning.

"Vi får skynda långsamt fram" menar Birgitta Cederberg.

 

En av dem som vaccinerades under dagen var undersköterskan Ylva Pettersson, som arbetar på Hunnebohemmet. För henne var det självklart att vaccinera sig:

"Ja, jag har faktiskt väntat på det här. Vi måste ju bli av med det här eländet någon gång" sade hon.

 

Sotenäs kommun riktar ett varmt och innerligt tack till Birgitta Cederberg och alla andra medarbetare som hjälpt till så att den här vaccineringen har varit möjlig att genomföra!

 

För mer information:

Birgitta Cederberg, enhetschef

Telefon: 0523- 66 43 26

Mejl: birgitta.cederberg@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65