Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Utplanande kurva av antalet smittade

Under förra veckan, vecka 5, konstaterades 8 nya smittfall i Sotenäs kommun, en liten ökning från veckan innan då 5 nya fall upptäcktes.

Den senaste statistiken över antalet nya bekräftade fall av covid-19 visar på en utplanande kurva. Både i vårt eget län och i landet i stort.

 

Antalet nya fall är visserligen färre än veckan innan, men minskningen är liten. Hur det ska gå hänger på oss själva, därför är det viktigt att ALLA fortsätter följa restriktionerna!

 

Antal provtagna ligger på cirka 35 000 personer/vecka. Antalet positiva är cirka 10 %.

 

Under vecka 5 rapporterades 4 160 fall i Västra Götaland. Antalet fall har nu legat på ungefär samma nivå de tre senaste veckorna. Sedan den 26 februari 2020 har det, till och med vecka 5, rapporterats totalt 102 827 bekräftade fall i Västra Götaland.

 

Under vecka 5 rapporterades 61 fall som är boende på särskilt boende (SÄBO) vilket faktiskt är en minskning mot vecka 4.

 

Fram till den 10 februari har 1 944 dödsfall bland personer med bekräftad covid-19 rapporterats i Västra Götaland. Medelåldern bland dödsfallen var 83 år, och 55 procent av de avlidna var män. Totalt har 91 procent av dödsfallen inträffat bland personer 70 år eller äldre.

 

Läs mer i Västra Götalandsregionens veckorapport: https://bit.ly/3tNDMV7 Länk till annan webbplats.

 

Läs mer om antalet fall i Sveriges kommuner i Folkhälsomyndighetens veckorapport: http://bit.ly/33QdtS0 Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65