Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

NYHET

Publicerad: 2019-09-23 13.53

Upphandling ger lägre kostnad

Beslut om tilldelning i upphandling ger samverkande kommuner lägre kostnad

Efter en intensiv upphandlingsprocess har kommunerna kommit till beslut om att anta Telia Sverige AB som leverantör för både operatörstjänster och den gemensamma tekniska plattformen för växeln.

 

 - Den nya lösningen ger oss en säkrare teknisk lösning för växeln och tar kommunerna in i framtiden till en lägre kostnad, säger Anders Siljeholm IT-chef för SML

 

Varje kommun har gjort en uppskattning på hur mycket förändringen kommer att påverka dem rent ekonomiskt. Alla kommunerna kommer kunna sänka sina kostnader med ca 30 % för tjänsterna under avtalsperioden, utifrån att förändringen genomförs. Men det är inte bara avtalet med Telia som ger vinning.

 

 - Vi i Uddevalla ser framemot att utöka vårt tekniska växelsamarbete från två kommuner till tre jämbördiga parter. Det öppnar upp för fler möjligheter i form av utbyte av erfarenheter och kompetenser mellan kommunerna, säger Britt-Inger Berntsson IT-chef Uddevalla

 

Nu satsar kommunerna gemensamt på att gå in i en framtidssäkrad teknisk lösning för växeln.

 

 - Tillsammans kommer vi tre bli en stark part som kan genomföra förändringen på ett tryggt, kostnadseffektivt och säkert sätt med vald leverantör, säger Jörgen Haglund IT-chef Vänersborg

 

Strömstad kommun som är med på operatörstjänsterna men inte på den gemensamma växeln har vunnit på att vara med i upphandlingen.

 

 - Även om Strömstad inte är med i den tekniska lösningen för växeln, har det varit en intressant resa för oss att vara med på, säger IT-chef Anette Knutsson.

 

Den 4 oktober kan avtal tecknas och då sätter arbetet igång med planering i detalj för kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Strömstad, Uddevalla och Vänersborg som samverkar i VästUpp upphandlingen.


Ansvarig kommun för upphandlingen är Sotenäs kommun

Dela detta innehåll

Marina Bragd Karlsson

Upphandlare

 

marina.bragd.karlsson@sotenas.se

0523 - 66 45 56

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial