Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ulla och Jörgen är våra eldsjälar

Årets eldsjälar i Sotenäs kommun heter Ulla Turemark och Jörgen Larsson!

Igår var de, tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Helen Stranne, på länsmiddag i landshövdingens residens i Göteborg, tillsammans med eldsjälar från andra kommuner.

 

De hade alla bjudits in, tillsammans med sina politiska företrädare, för att hyllas för sina insatser som på olika sätt bidrar till att göra vårt län ljusare och till en lite bättre plats att leva på.

 

Ulla Turemark har under många år varit en sammanhållande kraft i Hunnebostrands Bildarkiv. Särskilt stor är hennes engagemang och kunskap om stenhuggarepoken och hon är medförfattare till boken "Vart tog stenen vägen". Hon är även en mycket uppskattad föredragshållare.

 

Jörgen Larsson har sedan starten 2015 varit den drivande kraften i Lyckans gitarrorkester, en gitarrgrupp där nyanlända och etablerade svenskar sjunger tillsammans. Det har blivit ett viktigt forum för att överbrygga religiösa och kulturella barriärer och är också en väg in i det svenska samhället. Jörgen är även engagerad i scoutrörelsen på Smögen.

 

"Det känns väldigt uppmuntrande och hedrande att bli utsedd till eldsjäl" säger Jörgen Larsson.

Han berättar att det var en fantastisk upplevelse att få besöka Landshövdingens residens.

"Vi blev rundvisade i residenset och sedan var det en jättefin middag där vi pratade med andra eldsjälar och kommunfullmäktigeordföranden från andra kommuner. Det var inte alls stelt, utan vi hade verkligen jättekul!" berättar Jörgen.

 

Stort grattis från Sotenäs kommun till två välförtjänta pristagare!

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65