Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Trålen ger ut en bok

Några av deltagarna vid Trålens dagverksamhet.

Niklas Olofsson till vänster och Robert Dahlqvist har bidragit med berättelser till boken.

Nu är den här! Några av Trålens deltagares alldeles egna bok med kortare berättelser och poesi som deltagarna skrivit själva.

Hos Trålens dagverksamhet är det full rulle. Här spelar deltagarna spel, bordtennis, åker på trevliga utflykter, gympar och äter god mat förstås!

För en tid sedan startades en skrivarcirkel för de deltagare som ville vara med. Och resultatet lät inte vänta på sig. Mängder av roliga, finurliga, humoristiska och ibland lite sorgliga berättelser flödade ur deltagarnas pennor.

Nu är deras texter samlade i boken ”Trålens författarverkstad”.

En av dem som deltagit är Robert Dahlqvist, som har skrivit flera av sina texter helt eller delvis på dialekt:

”Det var inte så roligt i början att skriva, det påminde om uppsatsskrivningen i skolan. Men ju mer jag skrev, ju mer kom jag in i det. Jag är nöjd med boken, jag tycker att den blev läsvärd” säger han.

Även deltagaren Niklas Olofsson har deltagit med berättelser. Han har svårt att skriva själv, men har berättat och så har andra skrivit ner berättelserna åt honom. Han trivs med Trålens dagverksamhet:

”Ja, det är jättebra här!” säger han.

 

Vill du köpa boken? Boken kostar 129 kr och finns redan nu till försäljning och med läsexemplar vid Trålens dagverksamhet (tel: 0523-66 44 56), i kommunhusets reception samt i Kvarnbergshemmets reception.

Köp görs helst genom swish men det går att betala in genom bankgiro. Boken kan även sändas till kund, porto tillkommer. Telefonbeställning görs genom Trålens dagverksamhet tel: 0523- 66 44 56.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65