Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Tjugotvå elbilsladdare på ingång

Markering på asfalt att det går att ladda elbilar här

I dagarna sätts offentliga elbilsladdare för 22 laddplatser upp, fördelade på Kungshamn, Smögen och Hunnebostrand. Det är Toveks Bil Länk till annan webbplats. som nu utökar sitt laddnätverk till Sotenäs kommun.

Det handlar om sex laddplatser på Hamnparkeringen i Kungshamn, strax bredvid icaparkeringen på Hasselön, fyra på Kleven och sex stycken på parkeringen vid Södra kajen i Hunnebostrand.


- Detta är en stor och spännande satsning för oss. Vi är glada åt att kunna vara med och bidra till att bygga laddinfrastruktur i Sotenäs. Här finns ett stort behov att fylla, inte minst sommartid, säger Niklas Holth, som är Kvalitets- och miljöchef på Toveks Bil.


Toveks bil har laddstationer över hela västsverige och som registrerad kund får man ett bättre pris. Men laddarna i Sotenäs kommer att vara helt öppna för vem som helst att använda.


- Vi är en del av Virtas nät, samma som används av EOn och OKQ8. Det kommer även gå utmärkt att betala med vanligt betalkort med QR-kod vid alla laddstolpar utan att registrera sig, säger Niklas Holth.


Elbilsladdarna kommer att stå på kommunal mark och kommunen krävde också att laddpunkterna skulle vara öppna för alla.

Men Toveks Bil står för både infrastruktur och drift. Arbetet med att få dem på plats börjar i veckan.

När de kan komma i drift hänger sedan på när nätägaren, Ellevio, kan koppla in elen.


- Exakt när laddarna kan invigas är tyvärr inget vi kan påverka, säger Niklas Holth.

Dela detta innehåll