Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Startskottet: Första etappen cykelled genom Sotenäs redo att byggas.

Sträckan mellan Bovallstrand och Sotenäs trä blir först ut. Efter att kommunen och markägarna nu kommit överens är första etappen klar att börja bygga.

Projektet att skapa cykelleder som binder samman Bovallstrand och Kungshamn har kommit in i nästa fas. Samhällsbyggnadsförvaltningen på Sotenäs kommun som leder projektet kommer successivt att dela in sträckan i etapper.

Och den första etappen – som ungefärligt täcker sträckan mellan Bovallstrand och Sotenäs trä – är alltså redo att börja byggas nu.


”Vi är överens med markägarna om den första etappen och arbetet kommer startas så snart som möjligt” säger Pär Eriksson (C).

Tillsammans med Roland Mattsson (M) och Lars-Erik Knutsson (S) utgör han den infrastrukturgrupp som ansvarar för projektet från politiskt håll.


Markägarna som är inblandade i bygget av den första etappen är Egon Karlsson från ICA Bovall, Meta Bruto från Fintorps gård och Håkan Christensson från Klevs gård.

”Jag bor söder om Bovallstrand och har länge tyckt att det vore bra om vi kunde lösa att våra oskyddade cyklister inte finns på vägen. Det är jätteroligt att vi verkligen nu till slut är på väg att göra det” säger Håkan Christensson.

”Jag cyklar överallt och utanför oss finns en lurig kurva, så en cykelled skulle göra det mycket säkrare att cykla in till Bovallstrand” säger Meta Bruto.


Sotenäs kommun har avsatt 10 miljoner kronor till projektet, men vissa delar av sträckan kommer att behöva stöd från Trafikverket.

"Det känns väldigt bra att vi haft total politisk enighet om finansieringen", säger Lars-Erik Knutsson (S) "Nu måste också Trafikverket komma med".

Infrastrukturgruppen understryker att projektet kommer att genomföras även utan Trafikverket, men kanske på ett annat sätt.


”Jag är väldigt, väldigt positiv till den här cykelleden som äntligen kommer till start, och det kommer bli kanon för alla som cyklar i Sotenäs kommun” säger Egon Karlsson.

Dela detta innehåll