Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäs satsar på elbilar

Martin Andersson, projektledare, till vänster och Helena Götherström, fordonsansvarig, Marcus Ivarsson och Anders Olausson, båda Braxel, har haft möte om framtida laddstolpar för Sotenäs kommuns verksamheter

Regeringens mål är att Sverige ska vara fossilfritt 2030. Nu har Sotenäs kommun tagit ett litet, men viktigt steg på vägen till det målet.

Kommunen har beställt fem elbilar som ska användas i de olika verksamheterna. De kommer att levereras efter nyår.

Men för att kunna använda bilarna på ett effektivt sätt måste det finnas laddstolpar till dem. Häromdagen träffades därför Martin Andersson, projektledare, Helena Götherström, fordonsansvarig och Marcus Ivarsson och Anders Olausson från Braxel, för att diskutera projektet. Laddstolparna kommer att placeras i anslutning till verksamhetsbyggnaderna och kommunen kommer att söka bidrag för att få finansiering för att sätta upp dem.

”Sotenäs kommuns mål är att vi ska ha en fossilfri fordonsflotta senast 2030, gärna tidigare än så” sade Helena Götherström.

Mats Abrahamsson, kommunalråd i Sotenäs kommun ser mycket positivt på satsningen:

”Det här är en del i den programförklaring som kommunfullmäktige har antagit. Där är målsättningen klar: vi ska arbeta för en övergång till fossiloberoende fordon” säger han.

 

För mer information kontakta:

Helena Götherström, fordonsansvarig

helena.gotherstrom@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65