Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäs kommuns mål inom måltidsverksamheten lyfts fram nationellt

Ljushårig kvinna står utanför kommunhuset.

Vi är så stolta! Sedan 2018 följer Livsmedelsverket upp kommunernas arbete med måltiderna i förskola, skola och äldreomsorg.

I år hamnade Sotenäs kommun på den mycket hedrande listan över de kommuner som visat att de har mätbara mål för måltidens klimatpåverkan, livsmedelsinköp och matsvinn, och som erbjuder ett vegetariskt alternativ till alla elever varje dag, i minst 75 procent av skolorna!


"Det känns fantastiskt att vi är en av de kommuner som lyfts fram av Livsmedelsverket i den här rapporten! Vi är oerhört engagerade i de här frågorna och kommer att arbeta ännu mer intensivt framöver med att laga hållbara måltider. Vi kommer t ex att starta ett projekt som heter "Cirkulära måltider" där vi kommer arbeta med att utveckla de offentliga måltiderna, minska matsvinnet och få ännu mer kunskap om hållbara måltider" säger Hanna Brodén, chef för måltidsenheten (bilden).


Hon fortsätter:

"Vi kommer även rekrytera en måltidsutvecklare som kommer delta i detta spännande arbete. Vi kommer också att utöka andelen ekologiska och närproducerade livsmedel under de kommande åren."


Även Pia Bergenholtz, hållbarhetsstrateg, är väldigt stolt över Sotenäs kommuns placering på listan:

"Detta är en viktig del i kommunens arbete för att ställa till ett hållbart samhälle" säger hon.


Här kan du läsa Livsmedelsverkets nyhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För mer information kontakta:


Hanna Brodén, chef måltidsenheten

Telefon: 0523- 66 46 18

Mejl: hanna.broden@sotenas.se

Dela detta innehåll