Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäs kommun mest robusta kommunen i Norra Bohuslän

Sotenäs kommun är den mest robusta kommunen i Norra Bohuslän!

Analys- och teknikföretaget WSP har släppt en rapport som visar hur väl förberedda Sveriges kommuner är när en kris kommer och i den rapporten får Sotenäs bäst placering av kommunerna i Norra Bohuslän.

 

Det finns ett antal faktorer som avgör hur väl rustad en kommun är för en framtida kris. Det handlar bland annat om åldern på befolkningen i kommunen, meritvärde i skolan, hur många som flyttar dit- eller därifrån, sysselsättningsgrad, hur lätt invandrare utanför EU får jobb och hur många som jobbar på så kallade "kunskapsintensiva företag" där det krävs en högre utbildning men där det i gengäld betalas ut högre löner.

 

Städer är robustare och Sundbyberg är den kommun i landet som klarat sig bäst, de har ett robustindex på 114, maxsiffran är 120. Mölndal ligger på andra plats med ett index på 109.

 

Sotenäs kommun har ett robustindex på 69 och hamnar på plats 125 i hela landet. Det är den bästa placeringen av kommunerna i Norra Bohuslän. Orust hamnar på plats 143, Lysekil på plats 158, Tanum på plats 168, Munkedal på plats 198 och Strömstad på plats 238.

 

Läs mer om undersökningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65