Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäs kommun gör framsteg på Lärarförbundets ranking

Roland Mattsson, ordförande i Utbildningsnämnden.

Ulf Blomquist, förvaltningschef.

Varje år genomför Lärarförbundet rankingen Bästa skolkommun. Undersökningen är den största i sitt slag och Lärarförbundet rankar alla Sveriges kommuner efter 10 kriterier.

I år toppar Övertorneå rankingen, men även för Sotenäs del är resultaten i år väldigt positiva!

Kommunen ligger högt rankad (plats 34 av 290 kommuner) och dessutom med en positiv utveckling i förhållande till fjolårets resultat.


Allra bäst är Sotenäs kommun när det gäller andel barn i förskola. Där hamnar man på andra plats av 290 kommuner. I Sotenäs kommun går 94 procent av barnen mellan 1-5 år på förskola, vilket är den högsta andelen i hela Västra Götaland.


Även när det gäller resurser ligger Sotenäs mycket bra till. Kommunen ligger på 7:e plats av 290 kommuner, när det gäller hur mycket resurser kommunen satsar på skolan.


Sotenäs kommun klarar sig också bra när man jämför andel godkända elever med andra kommuner. I år blev 79 procent av kommunens elever i årskurs 9 godkända i samtliga ämnen.


Roland Mattsson, ordförande i Utbildningsnämnden, är mycket nöjd med resultatet av rankingen:

"Jag gläds åt de fina resultat som Sotenäs skolor uppvisar i Lärarförbundets årliga skolranking. En stor eloge till vår kunniga, välutbildade och engagerade personal! Det är ni som ser till att våra barn och ungdomar lyckas! För att lyckas med det, krävs långsiktigt tänkande vad gäller pedagogiskt ledarskap och socialt engagemang och på så sätt skapas de bästa möjliga förutsättningarna för vår vision som lyder: ” Vi ser barn lyckas”.

Tack till skolledningen och all personal!" säger han.


Även förvaltningschef Ulf Blomquist är mycket glad över det förbättrade resultatet på rankingen:

”Vi vill arbeta hållbart och långsiktigt med vårt kvalitetsarbete. Att utvecklingen i Sotenäs kommuns förskolor och skolor går åt rätt håll, är ett bra kvitto på att vi gör rätt saker. Det är spännande att våra insatser ger resultat. Rektorerna i förskolan och skolan har tillsammans med sin personal gjort ett fantastiskt bra arbete och det är kul att detta visar sig i Lärarförbundets ranking. Förvaltningen kommer att se till att verksamheterna kan fortsätta utvecklingsarbetet. Vi har saker vi behöver se över och det är bland annat att analysera våra sjukskrivningstal" säger han.


Läs mer om rankingen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För mer information kontakta:

Ulf Blomquist, förvaltningschef

Telefon: 0523- 46 86

Mejl: ulf.blomquist@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65