Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäsbostäder bygger nytt

Mattias Jakobsson, VD för Sotenäsbostäder, på tomten som Tryggöskär ska byggas på.

Just nu har Sotenäsbostäder flera planerade och påbörjade projekt.

”Dels har vi ett behov av fler bostäder i kommunen. Dels är det en lång process att ta fram bostäder. Från det att man börjar med detaljplanearbetet tills byggnaden står färdig så tar det minst 3-4 år” säger Sotenäsbostäders VD Mattias Jakobsson.
I Väjern har man flera projekt. Det som ligger absolut närmast i tid är Tryggöskär, som ligger på tomten ovanför det nybyggda lägenhetshuset Mjölskär.
Tryggöskär kommer att bli exakt likadant som Mjölskär och rymma 16 stycken ettor och tvåor. Ettorna kommer att kosta 4800 kronor och tvåorna kostar 5900 kronor inklusive bl.a. värme.
”Tanken var att vi skulle börja bygga direkt efter semestern, men projektet har blivit överklagat och fördröjs därför två-tre månader” säger Mattias Jakobsson.
Tryggöskär kommer att stå färdigt hösten-vintern 2019, förutsatt av bygglovet vinner lagakraft under hösten.

Ett annat spännande projekt i Väjern ligger längst upp på berget och heter Förålarna. Där vill Sotenäsbostäder bygga två stycken femvåningshus med 50 hyreslägenheter med ettor-fyror och ta fram 15-20 småhustomter.
”Vi arbetar just nu med att ändra gällande detaljplan. Vi räknar med att den kommer att antas av kommunfullmäktige i slutet av 2018 och vi hoppas på byggstart 2019-2020” säger Mattias Jakobsson.
Men kommer femvåningshusen inte att upplevas som väldigt stora i Väjern?
”Nej, vi kommer att bygga dem längst bak på berget, så de kommer inte att upplevas som så mycket högre än husen som ligger framför. Däremot kommer de att få en fantastisk utsikt över havet” säger Mattias Jakobsson.

Läs mer om projekten: www.sotenasbostader.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65