Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Skolpolitiker till Smögens skola

Ulrika Carlsson, (C), fick höra vad några av eleverna tyckte om sin skola. Allt var bra, meddelade de. Här tillsammans med Olof Börjesson (C), ordförande i kommunens personalutskott och läraren Inger Olsmyr-Persson.

Under måndagen besökte Ulrika Carlsson, Centerpartiets skolpolitiska talesperson, Smögens skola. Hon var intresserad av att få se hur en mindre skola fungerar och vilka för- och nackdelarna är.

Tillsammans med bland andra riksdagsledamoten Fredrik Christensson (C) från Lysekil och centerpartister från Sotenäs kommun, fick hon höra rektor Michael Rung berätta om verksamheten:
"Skolan har 55 elever, men de kommer nästa år att ha ökat till omkring 65. Eleverna har goda skolresultat, vi har väldigt nöjda föräldrar och vi har hittills haft en stabil personalgrupp. Men framtidens stora utmaning är kompetensförsörjningen. Lärare byter kommun för att få upp lönen och det kan vara svårt för oss att matcha en större kommuns lönenivåer" berättade han.
Ulrika Carlsson var imponerad av skolan:
"Det är intressant att göra ett nedslag i verkligheten. Den här skolans styrka är ju att varje barn blir sett" sade hon.
När hon såg sig omkring på skolan kom hon i samspråk med flera elever. När hon frågade en elev vad denne tyckte var det bästa med skolan, kom svaret blixtsnabbt:
"Allt!"
Utbildningsnämndens ordförande Mikael Sternemar (L) deltog också i besöket:
"Det är alltid hedrande att få besök av riksdagsledamöter och som dessutom i detta fallet har utbildningspolitiska frågor i fokus. Det är också viktigt att riksdagspolitiker är ute i verksamheten så att de förstår de utmaningar vi står inför, inte minst när det gäller personalförsörjningen" sade han efter besöket.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65