Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Skolledare på V8-dagar

Lars Bennersten, chef utbildningsförvaltningen, Mikael Sternemar (L), utbildningsnämndens ordförande, Per Svensson, chef utbildningsförvaltningen och Eva Hansson, förskolechef i Sotenäs kommun, är alla laddade inför V8-dagarna.

Anna-Karin Persson Borg, rektor för Grundsärskolan och Högsäters skola i Färgelanda kommun, är en av dem som deltar i V8-dagarna.

140 skolledare och politiker deltar i de två V8-dagarna.

Just nu pågår V8-dagarna i Sotenäs kommun. Under två dagar samlas skolledare från de åtta västkommunerna Sotenäs, Munkedal, Lysekil, Tanum, Orust, Strömstad, Färgelanda och Dals Ed, för att lyssna på föreläsningar och utveckla nätverk.

V8 står för Vision 8 kommuner, en vision för hur man ska kunna, tillsammans alla åtta kommuner, utvecklas positivt inom skolfrågor. Det är en framgångsrik formel och V8-dagarna har funnits i 28 år.

I år är hela 140 personer anmälda, både skolledare och politiker för att lyssna på föreläsare av yttersta toppklass och få möjlighet att diskutera kvalitetsutvecklingsfrågor.

”De här dagarna är väldigt viktiga för att vi ska kunna träffa de andra kommunernas skolchefer och kunna diskutera gemensamma frågeställningar” säger Per Svensson, chef för utbildningsförvaltningen i Sotenäs kommun.

”Det är oerhört intressant och givande att träffas och utbyta erfarenheter inom skolans område. Men det är också viktigt att hela tiden omvärldsbevaka det området och få lyssna på föreläsare som låter oss ta del av den senaste forskningen” säger utbildningsnämndens ordförande Mikael Sternemar (L).

Anna-Karin Persson Borg, rektor för Grundsärskolan och Högsäters skola i Färgelanda kommun, är en av dem som deltar i V8-dagarna:

”Jag är nyanställd, så för mig är det här en bra möjlighet att få möta andra i samma position och skaffa mig ett nätverk” säger hon.

 

För mer information kontakta:

Per Svensson, chef utbildningsförvaltningen

per.svensson@sotenas.se

Lars Bennersten, chef utbildningsförvaltningen

lars.bennersten@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65