Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Skärpta råd i Västra Götaland

Under förra veckan, vecka 43, ökade tyvärr smittspridningen i Sotenäs kommun. Vi fick då 3 nya smittade fall. Smittspridningen ökar dessutom dramatiskt i hela landet.

Folkhälsomyndigheten har därför i dag, tillsammans med Smittskydd Västra Götaland, beslutat att skärpa råden i Västra Götaland. ALLA som vistas i Västra Götaland behöver följa råden om vi ska få stopp på den snabba smittspridningen, menar smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.


De skärpta råden gäller i hela Västra Götaland från och med idag 29 oktober och tre veckor framåt. Samma råd gäller även i regionerna Stockholm och Östergötland under samma period.


SKÄRPTA RÅD:

  • Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.
  • Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

 


Läs mer här: https://www.vgregion.se/covid-19-corona/ Länk till annan webbplats.


Läs mer här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65