Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Skaffa Freja eID till din tonåring

Har du barn över 13 år?

Många ungdomar från 13 år saknar egen e-legitimation och det innebär därmed en onödig belastning på vården, eftersom de inte kan uträtta vårdärenden digitalt via 1177.se.

 

För att exempelvis kunna boka coronatest via 1177.se är det därför viktigt att så många ungdomar som möjligt har en egen e-legitimation.

 

Sedan 22 december kan man logga in till 1177.se med e-legitimationen Freja eID utan att det krävs ett fysiskt möte vid utfärdandet. BankID och andra e-legitimationer kräver fysiskt möte vid utfärdandet och Freja eID är för närvarande den enda som kan utfärdas corona-säkert.

 

”Ungdomsvarianten” av BankID, Mobilt SäkerhetsID, kan inte användas till 1177.se. Freja eID är en statligt godkänd e-legitimation och helt kostnadsfri för användaren.

 

Här finns instruktioner till hur man skaffar Freja eiD: https://frejaeid.com/skaffa-freja-eid/ Länk till annan webbplats.

 

Här är information från 1177.se om e-legitimation för ungdomar: https://www.1177.se/.../logga-in-pa-1177.se-for-dig-som.../ Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65