Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sista företagarlunchen

Hur ser kompetensbehovet ut bland Sotenäs företagare?

En kompetenskartläggning som nyss gjordes visar att kockar, serveringspersonal, snickare, behandlingsassistenter, receptionister och säljare är några av de yrkena som det är svårast att hitta personal till i kommunen.
Kompetenskartläggningen presenterades vid dagens företagarlunch i kommunhuset.
Det är endast 4,1 procents arbetslöshet i Sotenäs kommun, vilket innebär att det inte finns särskilt många arbetslösa att rekrytera. Dessutom har bara 28 procent akademisk utbildning i kommunen, att jämföra med 40 procent i hela riket.
Vad kan man då göra för att få lättare att rekrytera personal?
Under företagarlunchen visade kommunens personalchef Erika Hassellöv på flera möjliga strategier som till exempel att erbjuda fler heltidstjänster, att man ska använda teknik till de arbetsuppgifter som går att digitalisera, förlängning av arbetslivet och underlätta för en lönekarriär.
Att det även är viktigt att få bättre kommunikationer till Sotenäs för att lättare kunna rekrytera, var en åsikt som framfördes av en av de närvarande företagarna, liksom att Sotenäs unga ska kunna distansutbilda sig på högskolan.
Detta var den sista företagarlunchen för säsongen, men Sotenäs kommun återkommer med inbjudningar till företagarfrukostar och luncher i höst till kommunens företagare!

 

För mer information kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523- 66 4745

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65