Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Restriktionerna lättar

Under vecka 25 rapporterades 3 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med vecka 24 då det också rapporterades 3 nya smittfall. Detta innebär att Sotenäs har haft sammanlagt 935 registrerade smittfall sedan pandemins början.

 

Databasen Sminet har senaste tiden varit tillfälligt nedstängd av säkerhetsskäl vid två tillfällen. Driftstoppet har inte påverkat antalet rapporterade fall, endast tidpunkten för inrapportering har påverkats.

 

Smittspridningen fortsätter att minska i Västra Götaland och ligger nu på en låg nivå i hela regionen. De senaste veckorna ses en minskning i samtliga åldersgrupper. Högst antal smittade ses i åldersgruppen 10 – 19 år.

 

Antalet personer som behöver sjukhusvård för covid-19 minskar. Men fortfarande sker smittspridning och utbrott av covid-19 och det är viktigt att fortsätta följa råden för att minska spridningen av covid-19.

 

Västra Götalandsregionen ändrar i vaccinationsplanen. Från och med 30 juni kan alla från 18 år och uppåt boka tid för vaccinering i Västra Götaland, en månad tidigare än vad som tidigare kommunicerats. Orsaken är att flera vaccinatörer under senaste veckan märkt av ett lägre bokningstryck.

 

Från och med 1 juli lättar Folkhälsomyndigheten på restriktionerna till nivå 2. Det innebär bland annat att fler kan delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, att regler för serveringsställens öppettider tas bort, samt att reglerna för storleken på sällskap på serveringsställen tas bort utomhus och sällskap på 8 personer tillåts inomhus. För att se de fullständiga förändringarna, besök Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats..

 

De allmänna råden om att stanna hemma vid symtom, undvika trängsel, att arbeta hemifrån, att hellre ses utomhus än inomhus och att vara noga med handhygienen ligger kvar till nivå 1.

Läs mer om antal smittade i landets kommuner i Folkhälsomyndighetens rapport Länk till annan webbplats..

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65