Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny satsning på turismen

Åsa Andersson, turismutvecklare.

”En upplevelse som ger mervärde och mersmak. En alldeles speciell plats, som lever året runt. Det är Sotenäs” säger Åsa Andersson, som sedan årsskiftet är anställd som turismutvecklare av Sotenäs kommun.

Hon arbetade tidigare som operativ marknadsförare för stiftelsen Sotenäs Turism, men i höstas tog Sotenäs kommun ett större ansvar för besöksnäringen. Kommunstyrelsen antog en besöksnäringsstrategi och en turismutvecklare anställdes.

”Nu vill kommunen ta ett samlat grepp om utvecklingen av besöksnäringen och hitta en ny energi för att kunna ena allt det som är bra här i kommunen” säger Åsa Andersson.

Hon har en bakgrund som journalist och har tidigare varit chefredaktör för ett magasin och arbetat på SVT.

”Jag är Sotenäsbo och bor utanför Bovallstrand med min familj. En av mina viktigaste arbetsuppgifter kommer att vara att hitta utvecklingsmöjligheter för besöksnäringen, samtidigt som vi som bor här ska kunna leva och trivas i kommunen året runt” säger hon.

Hon börjar sitt arbete med en riktig rivstart. För en tid sedan släpptes den glädjande nyheten att delar av Evert Taubes Värld flyttas från Liseberg till Smögen.

”2018 kommer att bli ett fantastiskt år! Det händer mycket och det känns som om vi är på väg att hitta en bra plattform att stå på. I år är det 100 år sedan Evert Taube gjorde sitt första offentliga framträdande och det gjorde han just på Smögen. Det kommer vi uppmärksamma genom konserter, konst, vandringar och event av olika slag” säger hon.

Vad har hon själv för smultronställe i kommunen?

”Havet är ständigt närvarande i Sotenäs och det är det som gör kommunen unik. Ramsvik är magiskt och kontrasten med Åbyfjordens lugn ger en fantastisk helhet. Det är platser man kan uppleva året runt. Själv paddlar jag gärna kajak där.”

I år får Turistbyrån en ny placering och ska samsas med bildarkivet på ångbåtsbryggan i Kungshamn.

”Det kommer att innebära ett stort mervärde för besökarna i Turistbyrån att kunna få ta del av den enorma kunskap som finns hos Kungshamns bildarkiv” menar hon.

Att locka besökare till Sotenäs kommun andra årstider än sommaren tycker hon är viktigt:

”Vi har unik natur mellan hav och land, granitklippor, kulinariska lyft, spännande kultur och intressanta människor. I Sotenäs finns massor. Oavsett årstid” avslutar hon.

 

Läs vår besöksnäringsstrategi här Pdf, 331 kB.


Kontakt:

Åsa Andersson, turismutvecklare

Telefon: 0523-66 40 06

Mejl: asa.andersson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65