Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny integrationslots

Dick Cardevik, integrationslots.

Sotenäs kommun har anställt Dick Cardevik som integrationslots, vilket är en helt nyinrättad tjänst i vår verksamhet.

Kommunen har sökt medel av Länsstyrelsen för att kunna finansiera tjänsten under ett års tid, men förhoppningen är att den ska finnas kvar även efter den ettåriga projekttidens slut.
Dick Cardevik har tidigare arbetat med ensamkommande flyktingbarn på kommunens BUV-boenden i flera år. BUV står för barn utan vårdnadshavare. Där har han även varit ansvarig för att starta upp en helt ny avdelning inom BUV-verksamheten.
”Som integrationslots ska jag hitta ungdomar i utanförskap och lotsa dem in en meningsfull sysselsättning. Och detta gäller alla ungdomar i Sotenäs, inte bara ensamkommande. Jag har ett stort nätverk inom föreningslivet, näringslivet och skolan som jag hoppas ha mycket nytta av i mitt arbete” berättar han.

Att en ungdom som har det tufft hemma, får möjlighet att komma in i en förenings gemenskap och få stöttning av en stark och trygg föreningsledare, kan innebära stor skillnad för hur den enskildes liv utvecklar sig. Det finns det många exempel på.
”Jag ska försöka skapa en meningsfull fritidssysselsättning för ungdomarna och hjälpa dem att driva projekt” berättar Dick Cardevik.

Han började sitt arbete för en vecka sedan och är väldigt motiverad:
”Att vara integrationslots innebär att du måste kunna ha många järn i elden och det passar mig perfekt.” säger han.
Dick Cardevik kommer ursprungligen från Borås, men bor sedan 20 år tillbaka i Kungshamn och trivs ypperligt. På fritiden ägnar han mycket tid åt sin familj, men blev även för en tid sedan Sjöräddare.
”Jag trivs fantastiskt bra i den här kommunen” säger han.
Vill du komma i kontakt med Dick Cardevik?

Mejla honom på:

dick.cardevik@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65