Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny GIS-ingenjör med gammalt kartintresse

Linn Eriksson, nyanställd GIS-ingenjör framför blå mosaikvägg

Linn Eriksson heter vår nya GIS-ingenjör. Det är hon som ansvarar för alla kartor som produceras i kommunen

Linn Eriksson har en examen från Lantmäteriprogrammet på högskolan Väst i bagaget när hon kommer till oss. Ett ganska givet yrkesval då kartor länge har varit viktiga för henne på olika sätt.
"Jag jagar, håller på med orientering och tycker om att vandra", säger hon. "Jag har alltid använt kartor helt enkelt."

 

Kartor är ett viktigt underlag för kommunens verksamheter. I vår kartportal kan du bland annat hitta information om kommunala skolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., parkeringsplatser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., detaljplaner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., båtplatser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och vandringsleder. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

GIS står för geografiskt informationssystem och är ett system som används för att samla in geografisk data. Data blir på detta sätt möjlig att presentera som digitala kartor, det är alltså detta Linn Eriksson kommer att arbeta med.

 

Hon kommer från Vänersborg och pendlar fortfarande därifrån till jobbet i Kungshamn. Men hon tänker sig att hon ska bo här i kommunen ganska snart.

"Det är så vackert här, och jag ser fram emot att få jobba i en mindre kommun där man kommer närmare både kollegor och andra invånare."

Dela detta innehåll