Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny chef för utbildningsförvaltningen

Sotenäs kommun har anställt Ulf Blomquist som ny chef för utbildningsförvaltningen.

Han kommer senast från en tjänst som skolchef i Torsby kommun i Värmland och har tidigare också arbetat som rektor i Sunne kommun i 10 år.

Att valet föll på Sotenäs kommun berodde på att han och hans fru ville göra något annorlunda.

”Vi har alltid sagt att när barnen är utflugna så ska vi göra något nytt, bara för oss två. Det som gjorde att jag valde att tacka ja till tjänsten i Sotenäs kommun var det oerhört fina värdskap som kommunens representanter visade. Den känslan har funnits från första det första telefonsamtalet och det har fortsatt genom hela dialogen som jag har haft med kommunen” berättar han.

Sedan någon dryg vecka tillbaka bor han och hans fru i en lägenhet på Hasselösund. Han påbörjade sin nya tjänst den 1 juni:

”Kommunledningen har varit tydlig i sin ambition med skolan. Det jag ska göra nu är att skaffa mig en helhetsbild av verksamheten, ta del av de resultat som finns och ta reda på varför det ser ut som det gör. Det kan ta tid, men det är viktigt att förstå kulturen i en organisation. Mitt uppdrag är bland annat att organisera det systematiska kvalitetsarbetet”.

På sin fritid tycker han och hans fru om att leva ett aktivt liv. Ulf Blomquist har spelat handboll, ishockey och fotboll i yngre dagar och spelar fortfarande gärna tennis.

”Sen har vi även en portugisisk vattenhund som tar en hel del tid. Jag ser också fram emot att få visa våra vänner Sotenäs i sommar när de kommer på besök och visa vilken fantastisk plats vi har hamnat på” säger han.

Sotenäs kommun hälsar Ulf Blomquist varmt välkommen och hoppas att han ska trivas hos oss!

 

Kontakt:

Ulf Blomquist

Mejl: ulf.blomquist@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65