Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny chef för kost och städ

Vi välkomnar Sara Ekelund som ny chef för kost och städenheten i Sotenäs kommun. Hon arbetade tidigare som kostchef i Dals-Ed kommun.

Sara Ekelund är uppväxt i Kungälv, men bor sedan några år tillbaka i Mjölkeröd i Tanums kommun.

Hon har ett stort intresse för mat och måltidsmiljön och var färdigutbildad kostekonom 2005.

”Då började jag jobba på restaurang Telegrafen i Grebbestad där jag fick lära mig mycket om matlagning, måltidsmiljön och hur viktig den är för en god måltid” berättar hon.

De erfarenheterna tog hon med sig när hon sökte nästa jobb, ett vikariat som kost- och städsamordnare, vilket faktiskt var i Sotenäs kommun.

Därefter har hon arbetat 8 år som kostchef i Dals-Eds kommun. Efter midsommar tillträdde hon som chef för kost och städenheten i Sotenäs kommun.

”Jag sökte det jobbet eftersom jag dels bara hade goda erfarenheter av Sotenäs kommun som arbetsgivare förra gången jag jobbade här. Dels är det mycket spännande på gång inom området kost och städ i Sotenäs, som till exempel äldreomsorgsplanen” berättar hon.

Hon har precis kommit tillbaka från semestern och prioriterar just nu att träffa alla 55 medarbetare på kost- och städenheten.

När hon inte arbetar, tycker hon mycket om att arbeta i trädgården och odlar gärna på hobbynivå.

”För mig finns det tre viktiga ord när det gäller matlagning: svenskt, närodlat och ekologiskt. Jag vill gärna försöka behålla det öppna landskapet och stötta arbetstillfällen i lantbruket” säger hon.

Vill du komma i kontakt med Sara Ekelund? Mejla henne då på: sara.ekelund@sotenas.se eller ring: 0523-66 46 18.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65