Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nybyggnationer på gång

Just nu pågår byggnationen av ett flerbostadshus på Väjern. Det innehåller 16 lägenheter, åtta stycken tvåor (45 kvm) och åtta stycken ettor (35 kvm).

Sotenäsbostäder räknar med inflyttning i april 2018. Men redan den 6 november bör du som är intresserad av lägenheterna hålla ögonen öppna. Då läggs de nämligen ut för intresserade sökanden på Sotenäsbostäders hemsida.

För att kunna söka lägenheterna måste man stå som bostadssökanden i Sotenäsbostäders kö.

Sotenäsbostäder har också sökt, och fått bygglov, för två stycken likadana flerbostadshus, som man vill bygga på tomten bakom det hus som nu byggs. Men de planerna överklagades och nyligen upphävdes bygglovet av Länsstyrelsen.

”De ansåg att de avvikelser som fanns från detaljplanen var för stora för att det skulle räknas som mindre avvikelser och kunna tillåtas” berättar Mattias Jakobsson, vd för Sotenäsbostäder.

Nu kommer Sotenäsbostäder istället att göra om ritningarna och bara lämna in bygglov för ett flerbostadshus, istället för två.

”Vi tror att, om allt går som det ska, kan byggstarten av det huset börja i slutet av 2018” säger Mattias Jakobsson.

Sotenäsbostäder håller också på och arbetar med en detaljplaneändring på Förålarna, Väjern, och där vill man ta fram 15-20 villatomter och få möjlighet att bygga två stycken flerbostadshus i fem våningar vardera.

”Det är jättesvårt att säga när det arbetet är färdigt. Det kan ta 1-5 år” säger Mattias Jakobsson.

Bostadsbolaget håller även på att ta fram fyra stycken villatomter på Ekelidsberget, Bovallstrand och en tomt intill för möjlig byggnation av ett flerbostadshus. De detaljplanerna kan vara klara i slutet av 2018, tror Mattias Jakobsson.

”Vi arbetar även med en tomt på Rågården i Bovallstrand där vi vill ta fram sju-åtta småhustomter” säger han.

 

För mer information kontakta:

Mattias Jakobsson, vd , Sotenäsbostäder

mja@sotenasbostader.se

Telefon: 0523-66 56 09

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65