Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nu går Inga-Lill i pension efter 23 år som medarbetare i Sotenäs kommun

Nu går Inga-Lill Wikström i pension efter att ha arbetat 23 år som biståndshandläggare i Sotenäs kommun.

”Det har varit roligt att gå till jobbet varenda dag” säger hon.

 

Inga-Lill är född och uppväxt i Herrljunga och utbildade sig som ung till undersköterska. Hon studerade även social omvårdnad 2,5 år på Högskolan.

”Sedan jobbade jag med funktionshindrade i Fristad och Uddevalla i många år” berättar hon.

 

Kopplingen till Sotenäs fick hon när hon träffade sin man, som kom från Hunnebostrand. Efter att paret bott i både Uddevalla och Skövde valde de att slå sig ner för gott i Hunnebostrand 1997.

 

”Jag började som biståndshandläggare i Sotenäs kommun 1 september 1998. Jag hade vikarierat som biståndshandläggare under några somrar, så jag var väl insatt i vad arbetet innebar.”

 

Nu går hon i pension och det är med glädje hon ser tillbaka på sitt arbetsliv.

 

”Jag har trivts väldigt bra som biståndshandläggare. Att få träffa och hjälpa människor är det som har varit det allra bästa. Vi har också varit en bra arbetsgrupp med fin sammanhållning som hela tiden har stöttat och hjälpt varandra” säger hon.

 

Nu ser hon fram emot att få vara ledig, men hoppas också att få resa mer i framtiden, när det blir möjligt. Och det är en resa hon längtar extra mycket efter att få göra:

 

”Vår dotter som jobbar i England har suttit och arbetat hemma i sin lägenhet ända sedan mars förra året. Vi har inte träffat henne en enda gång under pandemin, så att få åka och besöka henne, det längtar jag efter!”.

 

Stort tack för att du valde Sotenäs kommun som arbetsgivare, Inga-Lill! Vi kommer att sakna dig!

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65