Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nu blir kommunstyrelsen och kommunfullmäktige digitala

Nu är det är viktigt att alla tar sitt ansvar och ställer om till digitala möten för att undvika att för många träffas på samma plats.

Detta har Sotenäs politiska ledning tagit fasta på och både kommunstyrelsen imorgon onsdag och kommunfullmäktige på torsdag kommer att genomföras digitalt:

 

"Tack vare ett gott samarbete med gruppledarna tog vi i presidiet det gemensamma beslutet att hålla kommande fullmäktigemöten på distans med endast presidiet, justerare och vissa tjänstepersoner fysiskt på plats. På torsdag 26 november är vi i Folkets hus i Kungshamn. Vi känner oss trygga att vi i alla fall kan upprätthålla fullmäktiges uppgift att fatta beslut enligt kommunallag och arbetsordning. Vi får hjälpas åt!" säger kommunfullmäktiges ordförande Helene Stranne (bilden).

 

Det är fullt möjligt, enligt Kommunallagen, att fullmäktigesammanträden kan hållas på distans, dock inte att samtliga deltagare sitter på distans.

 

"Vi har begränsat antalet i samma sal till max 8 personer. Vi uppmanar därför allmänheten att följa sammanträdet via webbsändningen som nås via kommunens hemsida" säger Helene Stranne.

 

Tryck på länken så kommer du till webbsändningen som startar kl 17.30 på torsdag (kan även ses i efterhand):

 

https://kf.tvsotenas.se/?x=20201126 Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65