Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Nominerad till fint pris

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare.

Sotenäs och sju andra kommuner är nominerade att tävla om titeln Årets Nyföretagarkommun i Sverige!

De åtta kommunerna har blivit nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från 1 januari 2016 - 30 juni 2017.
”Det är jättekul att vi har en så stark nyföretagaranda i vår kommun. Vi är stolta över nomineringen och det här visar att vi har ett väldigt bra företagsklimat” säger Sotenäs kommuns näringslivsutvecklare Tomas Larsson (bilden).
Även vårt kommunalråd Mats Abrahamsson (M) är mycket glad över nomineringen:
”Allt det arbete vi lägger ner på företagsbesök, företagarfrukostar och att på andra sätt förbättra näringslivsklimatet i vår kommun har nu burit frukt och det känns väldigt bra” säger han.

Visma och Nyföretagarcentrum står bakom priset, som delas ut för trettonde året i rad, på Sveriges största nyföretagarmässa Eget företag den 10 november.
Siffrorna över nystartade företag hämtas från Bolagsverket. En jury från Visma och Nyföretagarcentrum har dessutom bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta nya företag. Prissumman på 100 000 kronor ska användas för att lyfta och stärka lokala entreprenörer.

"Vi vill uppmärksamma kommuner som på olika sätt inspirerar och uppmuntrar människor att förverkliga sina drömmar om ett eget företag. Ett starkt nyföretagande är ett tydligt tecken på att man har lyckats med det, säger Mats Evergren, marknadschef på Nyföretagarcentrum.
Årets övriga nominerade kommuner är: Vaxholm, Varberg, Kävlinge, Strängnäs, Askersund, Leksand och Kiruna.

 

Läs pressmeddelandet här Pdf, 199.5 kB.

 

För mer information:

Tomas Larsson, näringslivutvecklare

 

0523- 66 47 45

tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65