Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Näringslivsutvecklare Tomas Larsson går i pension

Nu går vår näringslivsutvecklare Tomas Larsson i pension.

Han har varit anställd i Sotenäs kommun sedan 1 januari 2015, då han kom från en tjänst som näringslivsutvecklare i Ljusnarsbergs kommun.

 

”Jag har under åren i Sotenäs arbetat fram en struktur för näringslivsarbetet som har fungerat bra. Jag har träffat väldigt många engagerade och drivna företagare, möten som har varit oerhört positiva och spännande” säger han.

 

En av de saker som han är mest nöjd med är att kommunen, på hans initiativ, har startat upp ett näringslivsråd. Där är, bland andra, de största industriföretagen i kommunen är representerade tillsammans med företagarföreningarna.

 

”Det samarbetet har fungerat mycket bra. Ett bra företagsklimat är viktigt och det kan bara byggas med gemensamma krafter. Några resultat av det kan vi nu se med flera nya företagsetableringar och den positiva utvecklingen av befintliga företag som sker ” säger han.

 

Han var även initiativtagare till lotsgruppen som är ett bra stöd för befintliga företagare och näringslivsgalan som arrangerats under flera år i kommunen.

 

Nu går han i pension samtidigt som sin fru och några problem att fylla sina dagar framöver kommer de inte att ha:

”Nej, vi väntar just nu på en hundvalp, en Airedaleterrier, vilket ska bli väldigt roligt. Vi köpte även en gård för några år sedan, så vi kommer att ägna oss åt att sköta om den och alla djur vi har.”

 

Åren i Sotenäs har varit fantastiska, tycker han:

”Samarbetsklimatet med politiker, chefer och kollegor, både i kommunen och i regionen, har varit jättebra. Det har funnits en öppenhet och gemenskap som jag har satt stort värde på” säger han.

 

Vi önskar Tomas stort lycka till med sitt nya liv! Vi kommer att sakna dig!

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65