Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Mötesplats i Hunnebo växer

I höst kommer omsorgsförvaltningen att samarbeta med kulturhuset Hav och Land för att få fler att träffas på dagarna. På programmet: Gemenskap, aktiviteter och kanske en kopp?

När Hav och Land håller öppet tre vardagar i veckan under hösten kommer fiket att vara öppet. Och flera av dagarna kommer Victoria Hansson som är aktivitetssamordnare på Sotenäs kommun att vara där och fånga upp idéer från besökarna. Tanken är att aktiviteterna ska formas utifrån besökarnas önskemål.

 

”Vi har ju inte jättemycket utrustning, säger Victoria Hansson, men det finns mycket man kan göra ändå. Man skulle kanske kunna köra lite enkel gympa eller en poängpromenad?”

 

Samarbetet är en del i kommunens förebyggande arbete mot isolering och ensamhet. Men ingenting hindrar att ett kompisgäng på promenad slinker in på en fika. Vem som helst är välkommen.
Visionen är att det ska bli en mötesplats för alla.

”I ett drömscenario kommer barnen in när skolan är slut, köper en yoghurt, läser läxor och spelar TV-spel. Tidigare på dagen kanske ett gäng pensionärer eller några föräldralediga har valt att träffas här”. säger Victoria Hansson.

 

Kulturhuset Hav & Land håller öppet tisdag onsdag och torsdag kl. 10-16

 

Hav & Land har annan verkamhet övrig tid, se programmet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll