Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Mer polisresurser till Sotenäs

Kommunledningen har haft möte med bland andra lokalpolisområdeschef Stefan Kristiansson.

Idag hade vår kommunledning ett möte med Fyrbodals biträdande lokalpolisområdeschef Stefan Kristiansson, biträdande lokalpolisområdeschef Jens Börretzen och kommunpolisen Dan Carlsson.

Stefan Kristiansson hade glädjande nyheter! Sotenäs kommun kommer under januari nästa år att få tillökning med ytterligare en polis som kommer att arbeta i kommunen. Därmed finns det tre poliser stationerade i polisstationen i Kungshamn.

Dessutom kommer polisverksamheten i Lysekils att stärkas och man kommer under nästa år att kunna hämta ut pass på polisstationen i Lysekil.

”Sedan 2005 har det varit en negativ utveckling ur ett medborgarperspektiv när det gäller polisnärvaron i kommunerna i Fyrbodal. Nu har vi fått ett politiskt löfte om 10 000 fler medarbetare inom polisen fram till år 2024, vilket också kommer att påverka även oss i Fyrbodal i positiv riktning” sade Stefan Kristiansson.

Mats Abrahamsson, kommunalråd i Sotenäs kommun var mycket nöjd efter mötet:

”Vi har länge haft en bra och tät dialog med polisledningen i Fyrbodal. Vi har gång på gång framfört vår oro över inbrottsutvecklingen och narkotikamissbrukets utbredning i kommunen, så det är mycket glädjande att man nu från polisens sida satsar på utökade polisresurser i vår kommun. Det är mycket roligt att se att den negativa trenden med allt färre poliser nu äntligen verkar vara bruten” sade han efter mötet.

 

För mer information kontakta:

Mats Abrahamsson, kommunalråd

Telefon: 0523- 66 45 20

Mejl: mats.abrahamsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65