Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Maria Länström är ny avdelningschef

Sotenäs kommun har anställt Maria Länström som ny avdelningschef för äldreomsorg och hälso- och sjukvård i Sotenäs kommun.

Maria Länström, som är socionom i botten, har en gedigen chefserfarenhet och har arbetat många år i både Lysekil och Munkedals kommuner på olika chefsbefattningar inom äldreomsorgen. Hon har även varit egenföretagare och då arbetat som konsultchef. Hennes senaste uppdrag, som avslutas i slutet av april, var som projektledare inom vård- och äldreomsorgsförvaltningen i Borås stad.


”Jag är en riktig äldreomsorgsnörd som brinner för dom frågorna, men som konsultchef har jag inte kunnat påverka verksamheten så mycket som jag har velat, vilket har blivit tydligare under pandemin. Därför sökte jag det här jobbet i Sotenäs och det ska bli fantastiskt roligt!” säger hon.


Maria ser redan förbättringsområden som hon kommer att arbeta med:

”Vi har stora utmaningar i Sotenäs kommuns äldreomsorg, men också fantastiska styrkor. Flexibiliteten och snabbheten i en liten kommun är en stor fördel. Personalförsörjningsfrågan är något som är väldigt viktig att arbeta med. Jag vill också arbeta med stabilitet, förutsägbarhet och trygghet för våra medarbetare. Vi kommer även att utveckla vårt arbete med multiprofessionella team för att skapa en sammanhållen kompetens kring våra brukare” berättar hon.


Arbetet tar mycket tid, men på fritiden kopplar hon gärna av med- renovering.

”Jag är en kronisk renoverare! Jag har nyligen flyttat in i en lägenhet i Uddevalla från 1955 i originalskick och den kommer jag med varsam hand att renovera, men försöka behålla så mycket av ursprungskänslan som det bara går” säger hon.


Sotenäs kommun hälsar Maria Länström varmt välkommen och vi hoppas att hon ska trivas hos oss!


För mer information kontakta:

Maria Länström, avdelningschef

Telefon: 0523- 66 45 86

Mejl: maria.lanstrom@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65