Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Magnus är årets karriärväxlare

Magnus Johansson är idag systemförvaltare och digitaliseringsledare

Magnus Johansson är idag systemförvaltare och digitaliseringsledare.

Efter flera år inom hemtjänsten i Sotenäs kommun sadlade Magnus Johansson om och jobbar idag som systemförvaltare i kommunen.

Det har gett honom priset Årets karriärväxlare, ett pris som Omställningsfonden delar ut.

Vi tar det från början. Första delen av sin karriär jobbade Magnus Johansson som nätverkstekniker. Men efter att ha gått in i väggen blev han sjukskriven och försökte i många år att komma tillbaka till sitt jobb utan att lyckas.

Till slut gick det inte mer. Han sa upp jobbet och lägenheten och åkte till Thailand i tre månader för att fundera.


"När jag kom hem hade jag ju ingenstans att bo så jag flyttade till min mamma i Kungshamn. Efter väldig tvekan hoppade jag på ett sommarvik i hemtjänsten", säger Magnus Johansson. "Men jag trivdes jättebra med det och blev kvar".


Artros och en misslyckad operation gjorde det senare ohållbart att jobba i hemtjänsten. Magnus fick till slut avsluta sin tjänst och omställningsfonden blev inkopplad. Frågan var vad han skulle bli nu?


"Att jobba på kommunen är mitt drömjobb, jag har alltid trivts, och jag ville väldigt gärna utbilda mig till något som gjorde att jag kunde jobba där igen", berättar Magnus.

"Flera chefer var överens om att en utbildning till projektledare skulle kunna öka mina chanser att få en administrativ tjänst. Så ja, jag utbildade mig till det."


Och plötsligt sökte kommunen en systemförvaltare och digitaliseringsledare inom omsorgen.


"Hade jag inte haft de kunskaperna som jag fick på projektledarutbildningen så hade jag aldrig trott på mig själv och att jag skulle klara av det arbetet. Utan de kunskaperna och det stödet jag fick från Omställningsfonden så hade jag aldrig haft det arbete jag har idag", säger Magnus.


"Jag har hittat världens bästa jobb för mig. Jag älskade jobbet som undersköterska och alla de möten som jag fick dagligen med de mest utsatta i vårt samhälle. Men idag så får jag göra så mycket mer, jag får göra arbetet lite lättare för de som hjälper de svagaste, samtidigt som jag får de stora utmaningarna som jag gillar."

 

Fakta Årets karriärväxlare


En utmärkelse instiftad av Omställningsfonden, i syfte att inspirera välfärdens medarbetare att utveckla sin kompetens och samtidigt avdramatisera bilden av omställningen på arbetsmarknaden.

 

Utmärkelsen går till en person som har gjort en "stor, modig eller oväntad karriärväxling efter att ha blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller har träffat en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga".

Priset delas ut den 9 februari

Dela detta innehåll