Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Lyckad men kort turistsommar

Katarina Rech, till vänster och Åsa Andersson.

Enormt stort intresse för Dalí-utställningen och många utländska besökare. Däremot färre norrmän än förra året. Så kan turistsommaren i Sotenäs sammanfattas.

Turistbyrån i Kungshamn öppnade redan i maj och har sedan midsommar varit öppen på heltid.

Katarina Rech är ansvarig för Turistbyrån och tycker att sommaren har varit lyckad turistmässigt, men den har varit kort.

”Det beror på vädret, det blev aldrig någon riktig högsommarvärme” säger hon.

Turistbyrån har fått ta emot och hjälpa fler utländska turister än förra året. Tyskar, holländare och schweizare har varit några av de vanligaste nationaliteterna. Eftersom flera ur turistbyråpersonalen har varit flerspråkiga har man, till de utländska turisternas glädje, ofta kunna hjälpa dem på deras modersmål.

Norrmännen däremot, har varit färre än förra året.

”De kommer oftast med båt, men eftersom vi inte har haft någon riktig båtsommar, beror nog deras minskade antal på det” säger Åsa Andersson, turismsamordnare.

Årets stora turistmagnet stavas Dalí.

”Det har varit ett otroligt stort intresse för Dalí-utställningen. Besökare har kommit in till turistbyrån och i stort sett bara frågat efter den. Att ha en sådan utställning i vår kommun betyder jättemycket, för det är viktigt att det finns saker att uppleva som vi på turistbyrån kan rekommendera” berättar Katarina Rech.

Även Soteleden har tilldragit sig stort intresse från turisterna, liksom Ramsvik med Grosshamns fågelstation.


Turistbyrån i Kungshamn kommer att vara öppen fram till sista augusti och flyttar sedan till kommunhuset. Som turist kan man även vända sig och få hjälp vid de olika infopoints som finns listade på www.sotenas.se


Har du, Katarina, något speciellt smultronställe i kommunen som du vill dela med dig av?


”Hållö. Där finns en så fantastisk miljö! Hållö är väldigt speciell och man kan få se många djur som sälar, strandpaddor och skogsharar. Det är även trevligt att besöka fyren och kapellet” avslutar Katarina Rech.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65