Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Lägre smitta under v. 29

Småbåtshamn med hav, båtar och sjöbodar, med texten "Låg smitta men fortsätt följa restriktionerna".

Under vecka 29 rapporterades 2 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med vecka 28 då det rapporterades 7 nya smittfall. Detta innebär att Sotenäs sammanlagt har haft 951 registrerade smittfall sedan pandemins början.

 

Databasen Sminet har varit tillfälligt nedstängd av säkerhetsskäl vid två tillfällen. Med anledning av driftsstoppen, och därmed försenad inrapportering från laboratorier och vårdenheter, kan fortfarande en viss eftersläpning av data finnas. Driftstoppet har inte påverkat antalet rapporterade fall, endast tidpunkten för inrapportering har påverkats.

 

Vecka 29 visar en ökning av antal nya fall Västra Götaland, även om det fortfarande är en låg smittspridning i regionen. I flera åldersgrupper ses en ökning, med högst smittspridning i åldersgruppen 20-29 år.

 

Antalet personer som behöver sjukvård för covid-19 håller en låg nivå. Men fortfarande sker smittspridning och utbrott av covid-19 och det är viktigt att fortsätta följa råden för att minska smittspridningen.

 

Många av de nya fallen kommer fortsatt efter utlandsresor. Personer som rest utomlands ombeds vid hemkomst att följa de rekommendationer som finns, så som att göra ett PCR-test. Du kan göra ett PCR-test i ankomsthallen på Landvetter eller hos en vårdcentral. Här kan du läsa de fullständiga rekommendationerna Länk till annan webbplats..

 

De allmänna råden om att stanna hemma vid symtom, undvika trängsel, att arbeta hemifrån, att hellre ses utomhus än inomhus och att vara noga med handhygienen gäller fortfarande.

 

Läs mer om antal smittade i landets kommuner i Folkhälsomyndighetens rapport Länk till annan webbplats..

 

Information på andra språk Länk till annan webbplats..

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65