Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Laddinfrastruktur i fokus på företagarfrukost

Intresset för hur, var och när elbilar ska kunna laddas i Sotenäs kommun i framtiden är stort. Det visade sig tydligt på vårens sista företagarfrukost i kommunens regi.

Två av deltagarna på frukostmötet som verkligen vet hur stort suget efter laddstationer är i Sotenäs är Daniel Larsson och Jesper Johansson från Carlssons El och Jakt. De lägger numera huvuddelen av sin arbetstid på att montera laddare här.
”Det kommer in ungefär en förfrågan om dagen”, säger de.


Sotenäs kommun har beslutat att inte bygga några laddstationer i egen regi, men har sedan tidigare anvisat mark till privata leverantörer. Förhoppningen är att de ska vara på plats till sommaren.
Redan idag finns det dock laddare vid ett antal företag i flera samhällen i kommunen.


På Sotenäs golfklubb där frukostmötet hålls den här gången berättar klubbchefen P-O Nordqvist om hur de tog hjälp av energirådgivarna när deras laddstationer och solceller skulle installeras. Han råder både företag, föreningar och privatpersoner att kontakta dem om de går i liknande tankar.


Kommunens energirådgivare heter Pål Kindblom och Eva Ginstrup och är gratis att kontakta för alla som bor i Sotenäs kommun. Det gäller både privatpersoner, företagare och organisationer.

Om du funderar på att installera en laddstation är det också en god idé att slå bygglovsgruppen i kommunen en signal då det i vissa fall kan behövas tillstånd.


Kontakt:

Energirådgivarna
Eva Ginstrup

0522 - 69 63 54

Pål Kindblom
0522 - 69 73 19

Här kan du läsa mer om Energirådgivarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Bygglovsgruppen

Telefontid: mån, ons, fre: kl 9-11

0523 - 66 46 26

Här finns e-tjänster för ansökningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Dela detta innehåll