Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad: 2018-03-07 22.05

Kronprinsessan på besök

Kronprinsessan framför den fantastiska utsikten från Sotenäs Symbioscentrums konferenssal.

Kronprinsessan tillsammans med deltagarna i besöket.

Här visar Fredric Samuelsson för Kronprinsessan hur landbaserad kräftodling fungerar vid Aqua Symbios.

Kronprinsessan tillsammans med Bengt Gunnarsson som visar hur Rena Havs affärsidé ser ut.

Den 7 mars gästades Sotenäs kommun av Kronprinsessan Victoria. På programmet stod besök på Sotenäs Symbioscentrum bland annat.

Dagen inleddes med att kommunen hissade svenska flaggan i topp på de officiella flaggstänger som finns i kommunen, för att hedra Kronprinsessan under hennes besök.

Kronprinsessan hade tidigare varit i kontakt med civilminister Ardalan Shekarabi (S), som berättat om sitt besök på Sotenäs Symbioscentrum för Kronprinsessan.

Hon framförde en önskan om att få komma på besök för att se arbetet som utfördes där och vid Aqua Symbios och den 7 mars var det alltså dags.

Hennes besök inleddes på Sotenäs Symbioscentrum där hon fck en genomgång, tillsammans med Länsöverdirektör Lisbeth Schultze, om vad Sotenäs Symboscentrum arbetar med.

Därefter gick besöket vidare till Aqua Symbios där hon fick se testbäddar av landbaserad lax- och kräftodling och algodling bland annat.

Efter lunchen besökte hon Fiskareföreningen Norden där man gick igenom sitt arbete med att återvinna gamla fiskeredskap och skapa selektiva fångstredskap.

Slutligen åkte Kronprinsessan ut med fartyget Fat Boy, som stått för saneringen av vraket Thetis utanför Smögen. Man har pumpat upp över 700 liter olja från Thetis och Kronprinsessan blev informerad om hur det arbetet i praktiken gått till.

Kronprinsessan fick i gåva av Sotenäs kommun 5 000 kronor som betalades in till Nordens Ark, för deras bevarandearbete av Visenter. Dessutom kommer en av Visenterna givetvis att döpas till Victoria!

Ett mycket trevligt besök som vi är hedrade över att få ha varit en del av!

 

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial